Шоколадови розички с домашен сладолед
Chocolate Roses of Homemade Ice Cream
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадови розички с домашен сладолед

Шоколадови розички с домашен сладолед

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Шоколадови розички с домашен сладолед
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
04/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
"Нежен сладолед с вкус на дългоочаквана целувка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците, докато се получи светъл крем. Загрейте млякото и сметаната на котлона. Прибавете ги на тънка струя към яйцата, като бъркате непрекъснато. Върнете обратно на котлона и оставете да се вари няколко минути.

Добавете ванилията и свалете от котлона. Покрийте със свежо фолио и оставете да се охлади на стайна температура. След това преместете в хладилника до пълното му охлаждане.

Изсипете сместа в подходяща кутия и сложете във фризера. На всеки 20 минути в продължение на 3 часа разбърквайте сладоледа, за да не се образуват кристалчета. С последното разбъркване добавете сушените плодове, крокана и нарязаните на парченца смокини.

Разбъркайте добре и го оставете да замръзне напълно. Разтопете шоколада и с помощtа на четка намажете силиконови формички за мъфини. Оставете ги във фризера да стегнат.

Извадете и ги напълнете със сладолед, предварително изваден от фризера да се отпусне за няколко минути. Загладете ги хубаво и върнете във фризера до пълното им охлаждане. Освободете ги от формите и сервирайте (извадени поне 5 минути на стайна температура).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: