Мариновани рижики и манатарки
Маринованные рыжики и белые грибы
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани Гъби»Мариновани рижики и манатарки

Мариновани рижики и манатарки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9574k
Мариновани рижики и манатарки
Снимка: Севда Андреева
1 / 4
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
"Предястие, гарнитура, мезе - маринованите гъбки могат да бъдат каквито ви се иска, но най-вече - вкусни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистваме гъбите и ги слагаме да се варят за 10 минути във вряща вода. Отцеждаме ги.

Приготвяме марината, като сложим всичко да се вари във водата, изчакваме да поври 5 минути и отстраняваме от котлона.

Охлаждаме гъбите и маринатата и ги смесваме в тенджера с капак, оставяме да се мариноват за 24 часа.

Прехвърляме в буркани и прибираме в хладилника, съхраняваме в рамките на месец.

Сервираме маринованите гъби след като са престояли и 24 часа в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: