Топяща се в устата шоколадова торта
Melt-in-your-Mouth Chocolate CakeČokoladna torta koja se topi u ustima
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Топяща се в устата шоколадова торта

Топяща се в устата шоколадова торта

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7607k2k3k8
Топяща се в устата шоколадова торта
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Идеалната шоколадова торта задължително се топи в устата, точно като това изкушение, чиято рецепта ви предлагаме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата и захарта на пухкав крем. Добавяме постепенно всички сухи съставки – брашно, какао, бакпулвер, ванилия.

Изсипваме във форма за печене на торти, която облепяме предварително с хартия за печене. Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса.

Шоколадовият крем се приготвя като на водна баня се разтопява шоколадът. Маскарпонето и разбитата сметана се смесват и разбъркват до получаване на гладка смес. Към тях добавяме и поизстиналия шоколад.

Ако желаем може да сиропираме със захарен сироп или сок от компот.Аз използвах сока на един компот от кайсии.

Полученият крем разпределяме върху блата.Оставяме в хладилника крема да стегне след което отгоре заливаме с шоколадов кувертюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: