Хайдушки калпак

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k5k6
Хайдушки калпак
Снимка: Добринка Петкова
1 / 6
07/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции12
"Ами какво да ви кажем, зареждайте яденето в печката, а като е готово - гръмнете веднъж и ние ще дойдем. Шегата настрана, но кулинарната импровизация на Добринка се е получила повече от чудесна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлото прясно мляко и захарта. Пресейте брашното и замесете меко тесто от изброените продукти. Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Направете плънката, като загреете мазнина в дълбок тиган. Нарежете месото на кубчета и запържете. Прибавете ситно нарязаните бекон, след това лука и гъбите. След като поомекнат, добавете печените чушки, соевия сос и подправките.

Гответе плънката до готовност. Оставете да се охлади. Премесете тестото и го разселете по дъното и стените, на тавичка с размери 26-28 см. Намажете хубаво с разтопено масло и оставете да втаса за 15-20 минути.

Изсипете плънката и печете ястието на 200 градуса около 35 минути. Накрая поръсете с настърган кашкавал.

Върнете обратно във фурната за няколко минути, колкото да се разтопи. Идеята за това ястие видях в нета, но аз си го приготвих по мой начин и вкус.

Рейтинг

5 16
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: