gotvach.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми по турски с праз

Гюзлеми по турски с праз

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
31436742k
Гюзлеми по турски с праз1 / 2
09/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • олио - за намазване на съда
  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч. топла
  • вода - 1 ч.ч. топличка
  • сол - 1 щ.
  • захар - 1 щ.
  • мая - 1/4 кубче
  • за плънката
  • праз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме маята и я разтваряме в малко от водата заедно с щипката захар. Оставяме на топло за кратко. Пресяваме брашното и правим кладенче. Добавяме маята и поръсваме със сол. Объркваме хубаво и започваме да месим.

Трябва да се получи сравнително твърдо тесто. Ако вашето не е такова, го коригирайте, като добавите още брашно. Оставете тестото на топло за половин час и го разделете на няколко топки според желаната от вас големина.

Разточете всяка от тях на кръгла кора. Оставете корите да отдъхнат за малко, а през това време нарежете праза и го задушете за кратко в малко мазнина.

Получената плънка разпределете върху всяка кора и загънете на плоско пликче. Намажете пликчето с олио и го запечете на слаб огън от всички страни, докато гюзлемите придобият златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: