Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Петровско пиле по шопски

Петровско пиле по шопски

Петровско пиле по шопски2 / 2
09/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Традицията повелява с тази яхнийка с пиле да унищожите поне 3 филийки хляб"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • чушки - 8 бр. червени
  • домати - 5 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • чесън - 1 стрък пресен
  • магданоз - 3 стръка
  • кориандър - 1 к.л.
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 бр. люта зелена по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяваме и нарязваме пилето на парчета.

Осоляваме го и го запържваме в сгорещеното олио за около 10-15 минути.

Обелваме доматите, нарязваме ги на парчета и ги слагаме при запърженото пиле.

Прибавяме и предварително изпечените, обелени и нарязани на парчета чушки.

Ако обичаме люто, може да сложим и една нарязана на дребно зелена чушка.

Оставяме под капак да къкри около 20 минути на слаб огън, като разбъркваме периодично.

Когато пилешкото е почти готово, добавяме ситно нарязан магданоз, чесън, кориандър, захар и ако е необходимо - още малко сол.

Оставяме ястието на огъня за още 10 минути.

Сваляме от огъня и сервираме топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Ами аз в случая ползвах розови домашни домати, които са доста едрички и пуснаха доста сок. Ако желаете ястието да ви е с повече сос не виждам проблем да сложите повече домати или дори да прибавите и водичка, спокойно можете да импровизирате, няма никакъв проблем.
28.07.2016 17:29
1
Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
Явно вода не се добавя,а не се ли изпарява бързо течността от доматите и да остане сухо?
28.07.2016 14:55