gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Панакота с прясно и кисело мляко

Панакота с прясно и кисело мляко

Valentina Georgieva HristValentina Georgieva Hrist
Новак
17791885
Панакота с прясно и кисело мляко
Снимка: Valentina Georgieva Hrist
1 / 2
10/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Лесен да приготвяне и много вкусен за изяждане летен десерт"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще ви предложа лесен за направа, вкусен за хапване и идеален за жегите десерт - Панакота с прясно и кисело мляко.

В интернет има много рецепти за панакота, но тази ми е изпитана, въпреки че въобще не помня откъде съм я взела преди години.

400 мл прясно мляко + 5-6 лъжици захар се затоплят до разтопяване на захарта.

Отделно се приготвят две пакетчета желатин и се добавят към млякото при непрекъснато бъркане.

300 г гъсто кисело мляко, добре разбито с телена бъркалка, за да няма бучки, се ароматизира с ванилия. Към него на тънка струйка се добавя прясното мляко. Бърка се добре.

Изсипва се в чашки или някакви силиконови формички. Престоява поне 4 часа в хладилник, обръща се в чинийка и се гарнира или със сладко, или с домашен сироп от ягоди като мен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: