gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с праскови и пъпеш

Сладкиш с праскови и пъпеш

Сладкиш с праскови и пъпеш
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Истинска феерия от вкусове и аромати, която чудесно ще си върви с чаша кафе"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се с миксер яйца, захар, кисело мляко. Прибавя се брашното, смесено с бакпулвера и маковото семе. Разбърква се с вилица на гладка кексова смес.

В намаслена с олио и набрашнена тавичка или върху хартия за печене се сипва тестото и се заравнява.

Прасковата се нарязва на тънки резени , пъпешът обелен се реже на парченца.

Разпределят се плодовете отгоре на сладкиша. Печем в загрята фурна 180 градуса около 25-30 минути.

Проба с клечка за зъби - да излезе суха. Изважда се и охладен се нарязва.

Може да се поръси леко с ароматизирана пудра захар с ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: