Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с гъби по селски

Пилешки дробчета с гъби по селски

Пилешки дробчета с гъби по селски
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • гъби - 300 г пресни
  • краве масло 4 с.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме при необходимост дробчетата и измиваме. Заливаме с вода , посоляваме леко и кипваме. Изваждаме от водата и отцеждаме.

Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки . Слагаме ги да се запържат в четири супени лъжици краве масло.

Когато останат на мазнина, понеже гъбите си пущат течност по време на пържене, ръсваме брашното и наливаме постепенно вода, да се получи сос с хубава гъстота.

Щом сосът заври, прибавяме дробчетата. Оставяме да поври още няколко минути - приблизително 10-15 минути. Подправяме с нарязан пресен магданоз и черен пипер на вкус и сол на вкус. Поднасяме ястието с топка варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: