gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Запеканки»Свински късчета с гъбен сос, тиквички и картофи

Свински късчета с гъбен сос, тиквички и картофи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k7k6
Свински късчета с гъбен сос, тиквички и картофи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 8
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ароматно свинско месо с гъбен сос и сочни зеленчуци, поднесено с много вкус и стил - това е нашето топ предложение за днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни кубчета. Задушете ги в малко олио.

Добавете нарязания на ситно лук. След няколко минути добавете и нарязаните гъби.

Поръсете с брашното, добавете подправките и налейте виното и вода (около 300 мл). След десетина минути, свалете от котлона.

Нарежете картофите и тиквичката на колелца. Подредете ги в намаслена тавичка кръгообразно, като ги редувате.

В средата изсипете месото със соса. Печете ястието на 200 градуса за 35-40 минути. Извадете и поръсете с настърган кашкавал и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: