Ретро тригуни

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
17/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
"Ретрото отново е на мода и е по-вкусно от всякога"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме разбитите яйца със захарта, брашното, пресято с бакпулвера и смлените орехи.

Разстиламе корите и ги режем на ленти с широчина 5 см. Подреждаме лентите една върху друга и в края на всяка слагаме от плънката и загъваме на триъгълник.

Редим тригуните в намаслена тава и ги заливаме с разтопеното масло.

Печем в предварително загрята умерена фурна, докато станат с цвят на светъл карамел.

За сиропа:

Сваряваме водата със захарта, оставяме да поври за 5 минути и махаме от котлона, добавяме ванилията и лимоновия сок.

Заливаме студените тригуни с горещия сироп и оставяме да се напоят за 24 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: