Двуцветен сладкиш с кайсии

11/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Има нещо вълшебно в сладкишите, приготвени с пресни кайсии и много любов, точно като този тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
  • Преглеждания общо3 953
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Към тях добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете сметаната, олиото и накрая пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.

Разбъркайте с телена бъркалка. Разделете сместа на две. В едната прибавете какаото.

Във форма, застлана с хартия за печене, изсипете първо кафявата смес, а отгоре бялата. Наредете половинки кайсии и печете в загрята на 180 градуса фурна, 35-40 минути (или до суха клечка).

Извадете сладкиша от фурната и още топъл го намажете със сладкото (разредено с малко вода). Оставете да се охлади и по желание може да го поръсите с пудра захар (аз нямах и го поръсих с цветна захар).подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари (1)

Албена
Албена
12.07.2016 13:10
Сладкото отгоре върху сладкиша е като глазура,така,че и без пудра захар би бил също така вкусен.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв