gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Компот»Компот от кайсии с индрише

Компот от кайсии с индрише

Компот от кайсии с индрише
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
13
"Златна рецепта от старите тефтери - компот от кайсии"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се измиват и се почистват от костилката, като се срязват на две половинки.

В чисти и сухи буркани се поставя от плода до половинта на буркана. Сипваме по 5 с.л. захар, налива се вода до чертата. Отгоре се слага листо индрише.

Затварят се с нови капачки. Нареждаме в голям казан, покриваме с вода и варим на умерен огън за 10 минути от завирането.

Ако са по-зелени и твърди, може и за 15 минути. Оставяме в казана, докато водата се охлади.

После се изваждат, забърсват и нареждаме за зимнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: