Пълнени картофи на фурна
Easy Stuffed Baked PotatoesPunjeni krompir iz rerne
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Картофи»Пълнени картофи на фурна

Пълнени картофи на фурна

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Пълнени картофи на фурна1 / 4
21/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Ето ви пример как и най-обикновените картофи, приготвени с желание, може да се превърнат в истинско гурме ястие"

Необходими Продукти

  • картофи - 10 броя, по - големи
  • масло - 100 г
  • зехтин - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - на вкус
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 2 броя
  • сирене - 2 пакетчета Крема
  • шунка - 250 г, ситно нарязана
  • кашкавал - 200 - 300 г настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите много добре и ги сложете да се варят направо с кората. Когато са почти готови ги отцедете и щом леко се охладят ги разрежете на половинки. Издълбайте кладенче във всеки картоф в помощта на вилица.

Издълбаната вътрешност смесете с пресования чесън и всички подправки и добавете малко мазнина. Прибавете към картофеното пюре 2 разбити яйца, 2 пакетчета крема сирене и накълцаната шунка.

Напълнете картофите, поръсете ги с кашкавал и ги подредете в намазнена тава. Долейте в нея малко вода и сложете да се пекат за 10-15 минути. Ако ви остане плънка, може да я разпределитите около картофите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
512
42
32
21
10
Дай твоята оценка: