Пълнени чушки с бял сос
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с бял сос

Пълнени чушки с бял сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
"Ще съберем ли 1000 лайка за една от най-български и най-вкусни рецепти?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция пълнени чушки и поднесете.

Рейтинг

5 16
4 10
3 5
2 0
1 1
Дай твоята оценка: