Желиран десерт с праскови
Desert od breskve u želeu
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Желирани Сладкиши»Желиран десерт с праскови

Желиран десерт с праскови

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k7k6
Желиран десерт с праскови
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
12/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Ех, Добринка, милост нямате Отиде диетата на кино!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязах и обелих прасковите от компота. Наредих ги във формата за кекс.

Накиснах единия желатин в малко вода да набъбне, после го разтопих на водна баня и го смесих със сока от компота (около 400 мл). Една трета от него оцветих с оранжева боя и изсипах върху прасковите.

Сложих във фризера да стегне за 15 минути. Другата част оцветих с червена боя, изсипах върху оранжевият слой и пак сложих във фризера да стяга.

През това време накиснах и другият желатин и разтопих на водна баня. Разбих сметаната с пудрата захар.

Добавих млякото и разтопеният желатин. Разбърках хубаво и изсипах върху червената смес. Загладих добре и върнах отново във фризера - до пълно стягане на десерта.

Преди обръщане в чинията го топнах за кратко в съд с гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: