Гъби Кладница

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
14k
21/11/2011
"Гъбите кладница нямат равни на себе си, ако са приготвени правилно. Ето ви една такава безотказна рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо198 589
  • Преглеждания за месеца2996
  • Преглеждания за седмицата937
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г Кладница
  • зехтин - 50 мл или олио
  • чесън - 2 скилидки, скълцани
  • соев сос - 1 с.л
  • лук - 2 стръка зелен или 1 кромид, ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите Кладниции, като при нужда отрежете отрежете най-долната твърда част на пънчето. Нарежете ги на парчета и загрейте зехтина в дълбок тиган.

Сложете гъбите да се задушават, а след 2 минути добавете накълцаните лук, чесън и долейте соевия сос. Оставете да се задушават за 15-тина минути под капак, като от време на време бъркате.

Добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете от котлона. Поръсете с накълцан магданоз и поднесете ястието.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 21
4 6
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Гъбарков
Гъбарков
07.09.2014 17:27
Любчо не е сляп. Той е суперЛюбчо.
7
3
koko
koko
02.05.2014 16:17
любчо е сляп
2
2
любо
любо
17.11.2013 18:50
Любчо,ти гъба виждал ли си бе
3
1