Гъби Кладница
Oyster Mushrooms

Гъби Кладница

EfrosiaEfrosia
Джедай
9745k1122k
Гъби Кладница1 / 3
21/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Гъбите кладница нямат равни на себе си, ако са приготвени правилно. Ето ви една такава безотказна рецепта"

Необходими Продукти

  • гъби - 400 г Кладница
  • зехтин - 50 мл или олио
  • чесън - 2 скилидки, скълцани
  • соев сос - 1 с.л
  • лук - 2 стръка зелен или 1 кромид, ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - няколко стръка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите Кладниции, като при нужда отрежете отрежете най-долната твърда част на пънчето. Нарежете ги на парчета и загрейте зехтина в дълбок тиган.

Сложете гъбите да се задушават, а след 2 минути добавете накълцаните лук, чесън и долейте соевия сос. Оставете да се задушават за 15-тина минути под капак, като от време на време бъркате.

Добавете сол и черен пипер на вкус, разбъркайте и свалете от котлона. Поръсете с накълцан магданоз и поднесете ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
521
46
34
23
10
Дай твоята оценка: