Пиле четири сирена

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k10k5
Пиле четири сирена
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ако е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, то това пиле четири сирена по идея на Сия ни прилича направо на предложение за брак - готови сме да го похапваме, докато смъртта ни раздели"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките пържоли и ги сложете в плик, след което ги начукайте леко, колкото да ги изтъните. Сложете ги една до друга в тава, поръсете с черен пипер.

В купа сложете течна готварска сметана, настържете пармезана и натрошете на ситно синьото сирене. Подправете с малко пипер, чесън на прах и индийско орехче и разбъркайте.

С тази смес залейте месото и сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Настържете сиренето Мимолет и кашкавала на ренде.

Извадете тавата с месото и отгоре обилно поръсете със кашкавала и мимолет.

Върнете тавата отново във фурната и запечете до разтопяване на сирената около 10 мин.

Накрая поръсете пожелание с магданоз.

За тази рецепта може да използвате и пилешко филе - според предпочитанията.

Пилето четири сирена е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: