Бъркани бухтички със сирене и копър

13/07/2016
Наталия Петрова
отНаталия ПетроваГотвач3536692582
"Ако е вярно, че строгите диети са вредни, то наблегнете на храните за щастие "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 555
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбъркваме хубаво яйцето и солта, след това прибавяме млякото, содата и копъра и отново хубаво разбъркваме. След като сме разбъркали, прибавяме постепенно брашно и разбъркваме до получаването на гъста смес (малко по-гъста от тази за кекс), прибавяме и сиренето ( натрошаваме го), разбъркваме внимателно и е готово за пържене.

В тиган загряваме олиото и след това с лъжица загребваме от сместа и внимателно сипваме в олиото (за да не залепва сместа по лъжицата, преди всяко загребване я потапяме в олиото в тигана).

След като бухтичките са се изпържили от едната страна, ги обръщаме от другата (повечето сами се преобръщат), а щом са готови, ги изваждаме върху кухненска хартия.

Забележка: Ако искате бухтичките да не са толкова мазни, може да добавите към сместа (преди брашното) 1 ч.л. ракия или друг алкохол.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар