Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с козе сирене и орехи

Киш с козе сирене и орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Киш с козе сирене и орехи
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Завладяващ вкус и неповторим аромат има това ретро предложение от Френската кухня"

Необходими Продукти

  • За тесто
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 1 ч.ч., на кубчета
  • вода - 1 с.л., студена
  • За плънката
  • спанак - 1 шепа, нарязан
  • зелен лук - 3 стръка, наситнени
  • кориандър - 2 с.л., пресен, нарязан
  • козе сирене - 150 г, или краве
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 3 бр.
  • заквасена сметана - 1 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л., зехтин или орехово
  • кашкавал - 2 с.л., настърган
  • орехи - 30 г, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме брашното, солта и маслото, започваме да го претриваме през пръсти, докато стане на трохи, и добавяме водата, замесваме маслено тесто, което прибираме в хладилника за 60 минути.

Поставяме тестото в тавичка за киш, като оформяме ръб и го печем в предварителсно загрята на 190 градуса фурна за 10 минути.

Вадим го и върху него редим спанака, лука и натрошеното сирене.

Разбиваме яйцата със сметана и овкусяваме на вкус с подправките, изсипваме сместа върху сиренето и поръсваме с орехите.

Връщаме във фурната за още 25 минути, вадим намазваме с олио и печем още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Прекрасна рецепта!
15.09.2017 18:05