Сарми в гювеч
Sauerkraut Wraps in a Clay Pot

Сарми в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Сарми в гювеч1 / 2
22/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
20-25 бр.
"Не си истински българин, ако в хладилника нямаш шише от марково уиски, пълно с домашна ракия, и кутия от сладолед, в която има сарми В този ред на мисли ви представяме тази невероятна рецепта"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 зелка
  • кайма - 500 г
  • моркови - 2 броя, настъргани
  • гъби - 6 броя, почистени и ситно нарязани
  • ориз - 400 г, измит и отцеден
  • праз - 2 стръка или 2 глави кромид
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - няколко стръка накълцан
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица - ронена
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Разделете листата на киселата зелка и ги обрежете при нужда, за да станат лесни за завиване на сармите.

Загрейте мазнина в дълбок съд и запържете последователно накълцания праз, настърганите моркови, гъбките.

Щом се задушат добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи.

Сипете доматеното пюре, подправките на вкус и добавете отцедения ориз. Бъркайте и задушете до абсорбиране на течността от ориза.

Пригответе си гювеча, леко намазнен, на дъното сложете няколко зелеви листа, а отгоре нареждайте завитите сарми.

Долейте топла вода до покриване на сармите в гювеча. Сложете капака и оставете да се пече в студена фурна на 200 градуса за 1 час.подобни рецепти

подобни рецепти
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
511
43
33
20
10
Дай твоята оценка: