Сарми в гювеч

Сарми в гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Сарми в гювеч1 / 2
22/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене70 мин.
Общо110 мин.
Порции20-25 бр.
"Не си истински българин, ако в хладилника нямаш шише от марково уиски, пълно с домашна ракия, и кутия от сладолед, в която има сарми В този ред на мисли ви представяме тази невероятна рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете листата на киселата зелка и ги обрежете при нужда, за да станат лесни за завиване на сармите.

Загрейте мазнина в дълбок съд и запържете последователно накълцания праз, настърганите моркови, гъбките.

Щом се задушат добавете каймата и бъркайте, докато и тя се запържи.

Сипете доматеното пюре, подправките на вкус и добавете отцедения ориз. Бъркайте и задушете до абсорбиране на течността от ориза.

Пригответе си гювеча, леко намазнен, на дъното сложете няколко зелеви листа, а отгоре нареждайте завитите сарми.

Долейте топла вода до покриване на сармите в гювеча. Сложете капака и оставете да се пече в студена фурна на 200 градуса за 1 час.

Рейтинг

5 11
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: