Сладкиш с бишкоти, праскови и банани

16/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру217584878117
"Знаете ли по какво се познава кога един десерт е перфектен? Когато усещаш съвършенството на комбинацията между текстури, аромати и вкусове не само с небцето си, но и с очите си "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 241
  • Преглеждания за месеца92
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя подсладеното прясно мляко за сиропиране, като се разбърква с захар на вкус и 1 ч.л. разтворимо кафе. После се приготвя кремът.

С миксер се разбива студено прясно мляко, крем ванилия. Разбива се за 3 минути и е готово.

В друг съд се разбива заквасената сметана с пудрата захар. После се смесва и разбърква добре с ваниловия крем.

Приготвя се желатинът по указания и като се разтопи, се сипва половината в крема и се разбърква.

В кексова форма върху фолио или върху хартия за печене се нарежда един ред бишкоти, като всяка се топи в млякото с кафе. Върху тях се сипва част от крема, нов ред бишкоти и пак крем. Така се правят три реда. Последният ред не се маже с крем, като се обърне, той е за основа. Оставя се да стегне за 4-5 часа в хладилник.

Прасковите се измиват и нарязват на тънки полумесеци, бананът - на кръгчета.

Изважда се сладкишът, обръща се в поднос, хартията се сваля. Нареждат се плодовете, натрошено шоколадово мюсли се посипва по страните на сладкиша.

Кайсиевото сладко се разрежда с малко вода и се загрява, сипваме останалия желатин и разбъркваме добре. С лъжица се заливат плодовете и оставяме да стегне в хладилника.

Поднасяме с кафе и листенца мента!

Да ви е сладко !подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар