Свински котлети с кашкавал

16/07/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф304863802
"Завийте котлета с кашкавал да не настине - после заедно ще проверим колко сочен е станал "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 583
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински котлети - 4 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • универсална подправка - за месо
  • масло - 50 г
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме свинските котлети, поставяме ги в найлоново пликче и леко ги начукваме с дървено чукче.

Овалваме ги с подправка за месо и ги подреждаме в тавичка.

Върху всеки котлет поставяме парченце масло и наливаме около 300 мл вода.

Слагаме тавичката в загрята фурна и печем на 180 градуса около 40 минути, след което ги обръщаме и ги печем още 40 минути.

Изваждаме тавичката и върху всеки котлет поставяме по парче кашкавал, след което връщаме отново тавичката във фурната и печем още 10 минути, за да се разтопи кашкавалът и да придобие златист цвят.

Изваждаме от фурната и сервираме топли със свежа салата.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар