gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Дроб Сарма»Дроб-сарма със заливка

Дроб-сарма със заливка

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
4392k2k6075
Дроб-сарма със заливка
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
18/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции7

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии се измиват добре и се сваряват, като черния дроб се вари отделно. Нарязват се на ситно.

Лукът се измива и нарязва на ситно. Слага се в тенджера е се задушава до омекване.

Оризът се измива и се изсипва при лука да се задуши. След като лукът и оризът се задушат, се изсипват в тавата, в която ще се пече. Изсипват се и нарязаните на дребно дреболии и се разбъркват добре.

Яденето де посолява, залива се с вода и олио, като на една чаша ориз се сипват три чаши вода.

Пече се 150 минути на 200 градуса във фурна с вентилатор и на 180 градуса на фурна без вентилатор. Когато оризът е готов, се слага маслото на кубчето и се залива със заливката.

Пече се до зачервяване на заливката и вашата дроб-сарма е готова! .

Заливка: Яйцата се разбъркват, слага се брашното и се изсипва в киселото мляко, като се разбърква добра до гладка смес.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: