Паниран лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Паниран лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
18/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Лято, паниран лук и чаша студена бира - най-вероятно се намираме в Рая"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука от люспите и нарязваме на кръгчета. Внимателно отделяме на слоеве.

Получените лучени кръгчета слагаме в голяма цедка или гевгир и обливаме със студена вода. Оставяме леко да се отцедят и приготвяме панировката.

Разбиваме яйцето с прясното мляко. Прибавяме сол на вкус черен пипер, къри и бакпулвер и брашно да се получи кашичка.

Лучените кръгчета овалваме първо в брашно и после в приготвената кашичка за паниране.

Изпържваме в олио до златисто. Изваждаме върху скаричка да се отдели мазнината.

Поднасяме със сос по вкус или като гарнитура към основни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: