Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Варени миди с бира

Варени миди с бира

Варени миди с бира3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Малко бира и обикновените миди се превръщат в истински деликатес"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг с черупките
  • бира - 500 мл
  • сол
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Закупените миди трябва да са със затворени черупки. Ако има отворени или счупени, ги отстранете.

Поставете мидите в студена вода. Изтъркайте ги с четка, за да отстраните полипите по тях.

Сложете ги в подходяща тенджера на котлона и добавете бирата и маслото. Овкусете със сол.

Не трябва да ги варите много. Достатъчни са около 4-5 минути, докато се отворят.

Сервирайте с подходяща салата и напитка.

Варените миди с бира са готови.

Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и тези миди на тиган, миди с ориз или панирани миди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мидите хрускат ако не са от ферма и са расли в близост до дъното. Така влиза пясък в тях (а около песъчинка пясък в мидата след време се оформя перла). Та това което хруска не са черупки а пясък.
25.05.2022 19:42
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Ами защо не сте се отказали от пръв път?! Вкъщи ги ядем аз и големият ми син. Не е необходимо всички да ги обичат! По-често използвам замразени, защото са по-лесни за приготвяне.
А като дете пък - сме пекли на тенекия в големи количества. Събирахме се цялата махала и опустошавахме всичко! Беше много вкусно! Е, то за това е шарен света! Разни хора- разни вкусове!
02.11.2016 17:30
5
1
Потребител#179140
Потребител#179140
колкото пъти съм ги ял толкова пъти съм псувал пълна глупост е това
02.11.2016 14:31
4
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
За толкова години а аз не съм първа младост само веднъж ядох миди еее не ми харесаха и това е - разни вкусове Може да са страхотно мезе ,но и на мен ми хрупаха както каза Моника ,за сметка на това обожавам рибка :)))
21.07.2016 05:56
4
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Трябва да се почистят много добре черупките, с помощта на четка. Да се отстранят израстъците. Обожавам миди! Може да се сварят и с бяло вино.
21.07.2016 01:04
3
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Не остават ли така боклуци...яла съм на морето и нещо ми хрускаха. Аз винаги съм ги готвила без черупките, но така са по-атрактивни и все им се каня.
20.07.2016 21:10
2