gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз с консервирани гъби

Ориз с консервирани гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Ориз с консервирани гъби1 / 6
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 1 ч.ч. от консерва, отцедени от сока
  • ориз - 2/3 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • масло - 20 г краве
  • бульон - 1 кубче зеленчуков
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В олио и 20 грама краве масло задушаваме отцедените от сока консервирани гъби. Може да сложим гъбите цели или да нарежем на филийки, ако не са нарязани в консервата.

Прибавяме към гъбите почистения и нарязан ситно или настърган на ренде лук.

Разбъркваме и като се задушат и останат на мазнина, прибавяме измития с няколко води ориз.

Ръсваме черен пипер на вкус и наливаме 4-5 чаени чаши топла вода. Прибавяме натрошен зеленчуков бульон и варим ястието до готовност .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: