Конфитюр от Ябълки
gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от Ябълки

Конфитюр от Ябълки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k338k
Конфитюр от Ябълки1 / 2
22/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-7 бурканчета
"Спомнете си за най-хубавите моменти от лятото с този слънчев конфитюр от ябълки!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 кг
  • захар - 1, 5 кг
  • вода - 4 ч.ч.
  • индрише - стръкчета, по желание
  • канела - 2 пръчки
  • лимонена киселина - 2 ч.л. равни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в съд на котлона водата и захарта да се сварят до полугъст сироп. Ако предпочитате да ви е по-сладко, добавете 2 кг захар.

Почистете ябълките от семките и над дръпнатия от котлона захарен сироп ги настържете на едро ренде. Прибавете пръчките канела и върнете отново съда на котлона.

Варете конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като прибавите към края и индришето по желание. 2-3 минути преди да свалите от огъня, разбъркайте с лимонената киселина.

Разсипете горещия конфитюр в сухи, затоплени бурканчета, като отстраните канелата. Затворете ги и ги обърнете с капачките надолу. Съхранявайте на хладно.

Рейтинг

5 9
4 6
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: