Баклава с орехи, халва и грис

20/07/2016
Мюрвет Юсуфова
отМюрвет ЮсуфоваЧирак4246
"Знаем сто и един начина да ви накараме да забравите всякакви диети "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 056
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете орехите, захарта и двете лъжици грис. Корите за баница нарежете на квадрати, от една кора трябва да ви излязат шест броя. За една баклавичка вземете два листа и сложете по една чаена лъжица от сместа с орехите, както и от предварително нарязаната халва на малки кубчета около сантиметър и половина.

Довършете пълнежа, като добавите една пълна кафена лъжица масло. Прегънете от двете страни корите към пълнежа и след това по дължина още два пъти, така че пълнежът да остане в средата. И така докато направите всички баклавички.

Наредете в тава намазана с масло, след това намажете баклавичките и отгоре с масло.Изпечете в предварително зарята фурна на 180 градуса до златисто.

Сварете захарния сироп охладете и залейте баклавичките. Оставете за няколко часа да попият сиропа и да ви е сладко!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар