Праз лук със сирене на фурна

20/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466226097
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо679
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме хубаво праза, измиваме на чешмата и нарязваме на колелца. Сваряваме в подсолена вода и отцеждаме хубаво от водата. Разпределяме половината от сварения и отцеден праз в тавичка, която е намазана с краве масло.

Поръсваме с натрошено краве сирене и отгоре разстиламе останалия сварен праз. В 4-5 супени лъжици мазнина запържваме две супени лъжици брашно.

Подправяме със сол на вкус и черен пипер на вкус. Разреждаме с прясното мляко. Разбъркваме хубаво . Поливаме ястието с получената заливка и запичаме във фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар