Желирана пъпешова торта
Želirana torta od dinje

Желирана пъпешова торта

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9574k
Желирана пъпешова торта
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Няма да повярвате колко лесно се приготвя тази торта, а за свежият вкус гарантираме"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме размекналото масло с брашното, докато стане на трохи, добавяме захарта, ванилията, бакпувера и яйцето и замесваме маслено тесто, което разстиламе във форма за торта с ринг, оформяме ръбче и надупчваме тестото и ръбчето с вилица старателно.

Печем блата в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-15 минути, вадим и охлаждаме. Почистваме и нарязваме пъпеша на резени, редим върху охладения блат.

В купа сипваме желатина и доливаме около 1 ч.ч. вода, оставяме да набъбне и стопяваме на водна баня или в микровълновата, като внимаваме да не завира.

Прибавяме леко охладения желатин към сока (Желатинът има нужда от допълнителен вкус, може да използвате подсладена вода, сок от компот или разреден сироп). Оставяме желатина в хладилника за 15-20 минути, за да добие лека плътност и го разпределяме върху пъпеша.

Оставяме тортата да се желира в хладилника за поне 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: