gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Содени пърленки на грил тиган

Содени пърленки на грил тиган

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9585k
Содени пърленки на грил тиган
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
20/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Само 20 минути ви делят от това да опитате перфектните пърленки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към пресятото брашно добавяме киселото мляко с разбърканата сода, солта и разбитите яйца.

Замесваме меко тесто, което прибираме в хладилника и вадим 15 минути преди да почнем да печем пърленките.

Разделяме го на топки и го разточваме на тънки кори върху набрашнен плот.

Печем корите върху загрят грил тиган от двете страни и мажем с масло.

Сервираме топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: