gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Пикантен пържен батат на фурна

Пикантен пържен батат на фурна

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4492k2k1k5
Пикантен пържен батат на фурна
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
23/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бататът се нарязва по дължина на тънки резени. Може да го ядете белен или да предпочетете небелен. Ако го консумирате с обелката, може да ви помогне при проблеми със стомаха и запек.

Слагат се в тава върху хартия за печене. Върху тях се сипва 2/3 от зехтина и се поръсват с подправките и брашното. Сложете толкова подправки, колкото ви харесва, но по принцип около една щипка от всяко от изброените е достатъчно, защото в противен случай рискувате да станат прекалено люти.

Сол обаче сложете повече, защото Бататът е много сладък (вкусът му е нещо средно между картоф и тиква). Печете във фурна на 240 градуса около 10 минути, след което ги обърнете, изсипете и останалата част от зехтина и разбъркайте, ако някоя от подправките не е полепнала.

Пече се, докато придобие приятен загар.

Вкусът е като този на пържените картофи, като изключим факта, че се пече във фурна и то с изключително малко мазнина.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: