Пилешки сърца в гювече

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пилешки сърца в гювече2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Такива сочни сърчица в гювече сме ви спретнали, пръстите да си оближете!"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 600 г
  • доматено пюре - 150 мл
  • зехтин - 2 - 3 с.л. или олио
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • сол - на вкус
  • лук - накълцан зелен, за поднасяне, или праз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките сърца и ги сложете да се задушат за 10 минути в зехтина. Може да ги разпределите направо 2 гювечета без да ги задушавате и да ги печете 45 минути. Ако ги задушите, печенето се намалява.

След като ги разпределите в гювечетата добавете подправките и доматеното пюре, разбъркайте ги, сложете им капачетата и ги сложете да се пекат в незагрята фурна. Готовите сърчица поднесете с накълцан зелен лук или праз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
41
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
Пресния лук е черешката - супер
28.02.2016 22:10
golemiochi
golemiochi
честно казано...
...рецептите ме кефят и са яки!!!
26.02.2015 20:13
1
1
Покажи всички подкоментари