Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Класически Виенски Шницели

Класически Виенски Шницели

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Класически Виенски Шницели
Снимка: marcheva14
1 / 4
25/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Класически виенски шницели с крехко телешко - точно както ги обичате"

Необходими Продукти

  • телешки шницели - 4 бр. - 500/600 г (от цяло парче месо от шол)
  • брашно - повече от 4 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • галета - повече от 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
  • олио - за пържене (в повече количество)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо от шол се начуква с дървено чукче до изтъняване, поставено в найлоново пликче за да не пръска при начукването. Нека да са около 2/3 мм. С остър нож се правят нарези, за да се получи решетка.

Натриват се с лимонов сок и се поръсва черен пипер, сол. Напудрят се в брашно, изтръскат се, после се потапят в разбитите яйца, а после добре се напудрят в галета.

Шницелите се пържат в горещо олио за около 3 мин. на всяка страна. След като са готови се поставят върху домакинска хартия, за да се попие мазнината.

Поднасят се върху пържени картофи и с бучка хубаво масло.

Рецептата е класика. Виенският шницел е емблематичен, вкусен и задължително поднесен с бучка прясно хубаво масло, освен гарнитурата, която е винаги пържени картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Величке, чудесно е , че си прибавила снимка към основната рецепта, ама да беше махнала този чесън, че направо опорочава рецептата. Хубаво , че си е по твой вкус, ама направо да ти се догади с чесъна Той няма място тук.
17.05.2017 12:07
1
1
Покажи всички подкоментари
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Когато телешкото бонфиле се обезципи, изтъни и начука внимателно, няма опасност да остане сурово. На снимката, която съм прибавила, по мой вкус съм добавила чеснов сос и скилидки чесън - това е извън класическата рецепта! :)
16.05.2017 23:07
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
и аз съм правила и стават страшно крехки и вкусни.Задушават се в панировката и ви уверявам че не остават сурови.Правя ги и с други видове меса,но с телешко са най-вкусни.
25.07.2016 16:18
1
marcheva14
marcheva14
Честно да ти кажа, разкошни са, СиЙче! Няма да остане жилаво месото, защото много добре са изтънени, около 2 до 3 мл. Крехки са. Чукаш с дървеното чукче и внимаваш да не ги разкъсаш. Може да се приготвят и от свински шол, пилешко, но оригинала е телешко месо и задължително пържените картофи и бучката масло и резен лимон или както аз направих - капки лимон.
25.07.2016 14:41
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесни са,никога не съм правила,защото се притеснявам че месото няма да се сготви и ще остане жилаво под панировката.
25.07.2016 13:34