Розички с шунка и кашкавал

25/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466225987
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 030
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото, като към разбитите яйца прибавяме сол, кисело мляко, разтворена в прясното мляко мая, разтопено краве масло и настърган кашкавал.

Разбъркваме хубаво и постепенно влагаме пресято брашно, колкото поеме за хубаво еластично тесто. Оставяме да втаса ( може да приберем в хладилник в полиетиленов плик и да направим розичките на сутринта ).

Готовото тесто разделяме на две части и всяко разточваме на правоъгълна кора, върху набрашнена повърхност (за по-лесно и да не лепне, разточвам върху хартия за печене поръсена с брашно ).

Подреждаме върху кората слайсове шунка, като внимаваме да не са съвсем до ръба на тестото, отгоре настърган кашкавал и навиваме рулце. Нарязваме на 6-8 парченца и всяко парченце слагаме във формички за мъфини, като прищипваме тестото от долната страна, за да не изтича кашкавал при печене.

Слагаме формичките в тава и във фурната. Включваме на 50 градуса, а след 15 минути увеличаваме на 180 градуса и печем до готовност до златисто. Поднасяме с кисело мляко.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар