Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Солено руло»Руло от прясно зеле Мозайка

Руло от прясно зеле Мозайка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Руло от прясно зеле Мозайка
Снимка: Добринка Петкова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Свежо и много ефектно - разкошно руло от прясно зеле за топлите месеци от годината"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр. средно голяма
  • извара - 300 г
  • краставици - 1 малка
  • зелен лук - 2 стръка
  • царевица - 150 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • копър
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете изварата с чесъна и олиото. Добавете нарязаните на ситно краставица и чушка.

Прибавете царевицата, нарязаните на ситно копър, магданоз, лук и подправките.

Разбъркайте добре и оставете купата в хладилника за 30 минути.

Отделете листата от зелето. Бланширайте ги за 2 минути във вряща подсолена вода.

Отцедете и охладете. Наредете листа върху стреч фолио, като леко ги застъпвате.

Разстелете плънката и завийте на стегнато солено руло. Оставете в хладилника за няколко часа.

След като вече се охлади, го нарежете на парчета и сервирайте.

Рулото от прясно зеле Мозайка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Чудесна рецепта! Никога не бих се сетила за подобно руло!
26.07.2016 11:47