gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Сърца за двама

Сърца за двама

Сърца за двама
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
27/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със сол, кимион и чубрица. Разделя се на две части, а всяка от тях се разделя на още две. Получават се 4 почти еднакви части. На дъното на плоска чиния с ръце се оформя от едното топче кайма голямо сърце.

Върху него се поставят плочки кашкавал, а отгоре се захлупва с втората част от каймата. По същия начин се оформя и второто сърце. Картофът трябва да е голям и се обелва с белачка. Нарязва се на не много дебели кръгчета.

Върху всяко кръгче се поставя форма за сладки сърце и се притиска с длан, за да се изреже сърцето. Загрява се олио и пържим двете сърца на бавен огън. Кашкавалът малко изтече, но в това му е чарът. Изваждат се сърцата и в същото олио пържим поръсени със малко сол картофени сърца.

Стават вкусни, защото олиото е овкусено от каймата. Изваждат се върху кухненска хартия да попие мазнината. Краставицата се измива и нарязва на кръгчета от тях се оформя цвете в средата с маслинка.

Доматът се измива и нарязва на полумесеци, нарежда се като цвете в горната част на голяма чиния. Поставят се двете сърца по края картофените сърца и украса с листенца пресен магданоз. Това е предястие, приготвено с любов за скъпите ми хора!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: