Летен ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k2k7
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3-4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките опичаме, белим и почистваме от дръжките и семената.

В тенджерка наливаме олиото и слагаме почистен и нарязан ситно лук, пасирана скилидка чесън и задушаваме с малко вода /2-3 суп.лъж./.

Прибавяме нарязаните на ивички пиперки, черен пипер на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и обелени и нарязани домати.

Посоляваме и прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 4 чаени чаши вода.

Варим ястието до сваряване на ориза. Натрошаваме сиренето с вилица и прибавяме към ориза. Разбъркваме леко и след две минути сваляме от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: