Домашна едросмляна лютеница
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна едросмляна лютеница

Домашна едросмляна лютеница

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
Домашна едросмляна лютеница1 / 3
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне180 мин.
Готвене150 мин.
Общо330 мин.
"Който е опитвал домашна лютеница, познава истинския неподправен вкус. Запретвайте ръкави и си пригответе истинска домашна лютеница!"

Необходими Продукти

  • домати - 15 кг зрели и месести
  • червени чушки - 6 - 7 кг червени месести пиперки
  • моркови - 1 кг, или по - малко
  • олио - около 600 - 700 г
  • захар - 1 ч.ч. или повече, ако искате да е по - сладка
  • сол - 3 с.л. или на вкус
  • магданоз - 1 връзка, накълцан, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките опечете, обелете и почистете от семките и дръжките. Смелете ги през мелачката, а морковите настържете. Доматите предварително почистете и направете на пюре, като също ги смелите през машината, която отделя люспите.

Сложете доматеното пюре да заври в широк съд и прибавете чушките и морковите, заедно с олиото. Може да сложите и всичко на веднъж.

Щом лютеницата заври се бърка непрекъснато, за да не загори. Прибавят се захар и сол на вкус. Накрая, щом е готова се разбърква с магданоза, когато е свалена от котлона.

Домашната едросмляна лютеница се разсипва в буркани, затварят се и се стерилизират за около 30 минути.

Рейтинг

5 25
4 8
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка: