gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Карамелен сладкиш с бишкоти и банани

Карамелен сладкиш с бишкоти и банани

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Карамелен сладкиш с бишкоти и банани
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
28/07/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Това е сладкиш, който е създаден, за да бъде изяден с наслада и без угризения"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, млякото и ванилиите. Карамелизирайте захарта с водата. Изсипете карамела в правоъгълна форма.

Върху него наредете парченца от бананите. След това подредете един ред от бишкоти. Пак резенчета банани, бишкоти, банани и завършете с бишкоти.

Залейте ги с разбитите яйца и мляко. Оставете за няколко минути да попият млякото (аз ги притисках леко надолу, защото изплуват, докато попиха). Печете на водна баня на 160 градуса около 60 минути.

Оставете сиропирания сладкиш да се охлади и обърнете внимателно в подноса. По желание може да направите още карамел и да залеете сладкиша. Сложете го в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
57
41
30
20
11
Дай твоята оценка: