Предястие с шунка и канапе от пържени филийки

28/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф123466225987
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махаме корите на филийките и с ринг изрязваме кръгли филийки. Разбиваме едното яйце. Панираме в него кръглите филийки и изпържваме в олио, докато станат златисти на цвят.

Изваждаме върху решетка да се отцедят от излишната мазнина. Другото яйце сваряваме. Трябва да е твърдо сварено. Белим и нарязваме на кръгчета. Правим сос, като разбиваме майонезата с киселото мляко и към тях прибавяме нарязани на много ситно кисели краставички и настърган лук.

Подправяме с куркума и черен пипер на вкус. Сервираме предястието, като във всяка чинийка слагаме по една пържена филийка. Отгоре парченце шунка, върху шунката кръгчета яйце и поливаме със соса. Украсяваме с листенца пресен магданоз и парченца шунка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар