Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга на тиган

Сьомга на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Сьомга на тиган1 / 6
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"За тази рецепта ви трябват 2 неща - тиган и парче сьомга, които да оставите да си взаимодействат"

Необходими Продукти

  • сьомга - 300 - 400 г филе
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 1 брой, сокът и настъргана кора
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • сол - на вкус
  • зехтин - 3 - 4 с.л. за запържване
  • копър - накълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето сьомга на порции, посолете и поръсете с черен пипер.

Оставете го да се маринова за 20 минути в смес от бялото вино, лимоновия сок и настърганата кора и червеният пипер.

Загрейте зехтина в тиган с незалепващо покритие и сложете филетата сьомга да се запържат, докато променят цвета си от двете страни.

Поднесете сьомгата на тиган, леко поръсена с накълцан копър и с гарнитура от зеленчуци или картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
510
48
36
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Много лесна за изпълнение рецепта при която сьомгата придоби невероятно фин вкус.
07.02.2016 20:21
6