Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Домашни джоб-сандвичи

Домашни джоб-сандвичи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Домашни джоб-сандвичи
Снимка: Добринка Петкова
4 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Децата ги обожават и с удоволствие ги хапват, чудесни за пикник и за училищна закуска!"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 600 г
  • мая - 20 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • заквасена сметана - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • за гарниране
  • домати
  • краставици
  • колбаси
  • кашкавал
  • топено сирене
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в млякото. Пресейте брашното, направете кладенче и изсипете маята. Добавете разбитите яйца, сметаната, олиото и солта. Замесете меко тесто. Оставете да втаса около 90 минути.

Разделете тестото на 12-14 топки. Всяка разточете и намажете с олио. Прегънете на две и после още веднъж, трябва да се получи триъгълник. Така направете и с останалите топки тесто.

Оставете ги да се отпуснат за 15 минути. Намажете ги с разбито яйце с малко прясно мляко. Печете на 200 градуса около 20 минути. Извадете, оставете да се охладят и ги гарнирайте по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
512
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кремена Стоянова
Кремена Стоянова
За пръв път ги правя, и станаха чудесни
03.06.2018 23:27
3
1
Потребител#165079
Потребител#165079
До колко време горе долу хляба става за ядене, обмислям да ги направя и да давам за закуска в училище, но се опасявам, че на втория ден ще ми се каже - това е старо и не е вкусно.
28.09.2017 11:41
10
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Чудесни са ,домашно приготвено е най вкусно
30.07.2016 06:35
8
1