Ориз със свинско на фурна
Oven-Made Rice with Pork

Ориз със свинско на фурна

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3313k
Ориз със свинско на фурна1 / 2
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Рецепта за гладници, която се приготвя винаги лесно и е с гарантирано добър резултат"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг с кокал
  • лук - 1 - 2 глави кромид или праз
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • ориз - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 броя
  • чубрица - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л. млян
  • сол
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете свинско с кокал да се вари за около 10 минути в тенджера под налягане заедно с дафиновите листи, сол, черен пипер на зърна, скилидки чесън и нарязан лук. Свареното свинско обезкостете и прецедете бульона.

Втората глава лук накълцайте и сложете да се запържи заедно с нарязания или настърган морков. Добавете ориза и разбъркайте за кратко, докато се запържи.

Долейте малко от бульона и подправките. Оставете да къкри, докато попие течността и прехвърлете в намазнена тава. Разпределят се парчетата свинско и се долива с бульона.

Съотношението ориз-вода е 1 към 3 и 1/2 ч.ч. Сложете да се пече в загряна силна фурна за около 30 минути или доакато оризът поеме течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
523
46
36
24
10
Дай твоята оценка: