gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Картофена яхния със свинско

Картофена яхния със свинско

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3231k
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Знаете ли как да си приготвите перфектната картофена манджа със свинско? Предлагаме ви една безотказна рецепта."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г, нарязано на късове
  • картофи - 1 - 1.5 кг
  • чушки - 2 броя, червена и зелена
  • моркови - 1 - 2 броя
  • лук - 1 голяма глава
  • домати - 300 г от консерва
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • дафинов лист - 1 брой
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз - пресен
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнина в тенджера и сложете свинското да се запържи равномерно. След това го извадете и в същата мазнина запържете нарязаните лук, моркови, чушки.

Щом омекнат, долейте доматите, 1 ч.ч. гореща вода и сипете облените и нарязани картофи. Сложете дафиновия лист и нека се вари под капак за 10 минути.

След отва сипете запърженото свинско, прибавете останалите подправки на вкус, разбъркайте добре и доварете картофената яхния.

Накрая по желание може да сгъстите соса с размитото в малко вода брашно. Поднесете порция картофена яхния със свинско със стръкчета пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
552
418
39
27
10
Дай твоята оценка: