Карамелизиран лук
gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карамелизиран лук

Карамелизиран лук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3117k
Карамелизиран лук1 / 4
25/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
"Видът не е всичко, но вкусът е! Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • лук - 2 - 3 глави
  • олио - около 100 мл или повече
  • захар - 1 - 2 с.л. (по предпочитание)
  • сол - на вкус
  • балсамов оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на тънки филийки, и го разделете на отделни полумесеци.

Загрейте мазнината в тиган и сипете лука да се запържи, докато хване загар.

Добавете захарта и разбъркайте.

Щом започне да се карамелизира добавете балсамовия оцет, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставете и тя да се изпари.

По този начин се добавя вода още 2 пъти, като накрая се запържва до пълното изпаряване на течността.

Оставете лука под капак да се задуши, след като свалите от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус.

Рейтинг

5 7
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: