gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Славянски гювеч със свинско и ориз

Славянски гювеч със свинско и ориз

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k6k6
Славянски гювеч със свинско и ориз
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
17/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ароматно ястие с пресни зеленчуци и крехко свинско месо, с което да нагостите сладко любимите си хора!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и го запържете. Прибавете лука и след няколко минути добавете 1/2 от доматите.

Сипете 1 ч.ч вода и след десетина минути прибавете едро нарязаните чушки, ориза и останалите домати, нарязани на ситно.

Добавете сол, подправки и изсипете сместа в гювеч.

Налейте топла вода (500-600 мл) и захлупете. Печете на 200 градуса около 40 минути. Поръсете с магданоз.

Славянският гювеч със свинско и ориз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: