Панирани тиквички с доматен сос

31/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Сочни тиквички с ароматен доматен сос, а не с обичайната млечна заливка - и вие ли ги харесвате повече така?"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо949
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 бр.
  • сол
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за соса
  • домати - 1 буркан
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете тиквичките на колелца. Посолете ги и оставете за 20 минути да си пусната водата.

Разбийте яйцата с малко сол. В купа смесете брашното и щипка черен пипер.

Отцедете тиквичките от водата. Оваляйте ги първо в брашно, след това в яйцата и изпържете до златисто.

Запържете чесъна в малко олио. Сипете намачканите домати, захар и сол на вкус.

Оставете соса да къкри, докато се сгъсти. Сервирайте тиквичките, полети със сос и нарязани копър или магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар